Ako želiš nešto slatko ili očekuješ goste, a nemaš puno vremena ova torta je rješenje.
Sastojci:
175 g tamne čokolade
7 jaja
140 g maslaca
Priprema:
Zagrij pećnicu na 130 stupnjeva Celzijevih.
Kalup za tortu obloži papirom za pečenje.
Izlomi čokoladu na kocke i otopi na pari, pa kad se otopi umiješaj na kocke narezan maslac.
Miješaj dok se ne rastopi.
Pjenasto umuti žumanjke i dodaj ih lagano miješajući u ohlađenu smjesu.
U drugoj posudi istuci čvrsti snijeg od bjelanjaka, pa žlicu po žlicu dodaj u pripremljenu smjesu.
Miješaj lagano dok ne postane kompaktna.
Izlij je u pripremljeni kalup i pokrij folijom.
Kalup stavi u veću posudu za pečenje, napuni je vrućom vodom do pola kalupa.
Peci je oko 25 minuta, dok se površina ne obloži hrskavom koricom, a sredina ostane mekana.
Ostavi je da se ohladi te ukrasi bobičastim voćem po želji.