Ukusno

Čokoladna torta bez brašna sa samo tri sastojka

ČOKOLADNI DESERT ZA DORUČAk
22.11.2020.
u 09:21

Ako želiš nešto slatko ili očekuješ goste, a nemaš puno vremena ova torta je rješenje.

Sastojci:

    175 g tamne čokolade
    7 jaja
    140 g maslaca

Priprema:

    Zagrij pećnicu na 130 stupnjeva Celzijevih.
    Kalup za tortu obloži papirom za pečenje.
    Izlomi čokoladu na kocke i otopi na pari, pa kad se otopi umiješaj na kocke narezan maslac.
    Miješaj dok se ne rastopi.
    Pjenasto umuti žumanjke i dodaj ih lagano miješajući u ohlađenu smjesu.
    U drugoj posudi istuci čvrsti snijeg od bjelanjaka, pa žlicu po žlicu dodaj u pripremljenu smjesu.
    Miješaj lagano dok ne postane kompaktna.
    Izlij je u pripremljeni kalup i pokrij folijom.
    Kalup stavi u veću posudu za pečenje, napuni je vrućom vodom do pola kalupa.
    Peci je oko 25 minuta, dok se površina ne obloži hrskavom koricom, a sredina ostane mekana.
    Ostavi je da se ohladi te ukrasi bobičastim voćem po želji.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije