Nema boljeg rješenja za šećerne krize od ove bogate čokoladne torte. Trebat će ti samo sedam svakodnevnih sastojaka, koje gotovo sigurno već imaš u hladnjaku i smočnici, i pola sata vremena. Priznajemo, riječ je o pravoj kalorijskoj bombi, ali povremeno treba popustiti kočnice i uživati u trenutku.
Posluži je uz lagano tučeno vrhnje i voće koje ti je u ovom trenutku dostupno, poput nara. U slast!
Sastojci:
- 120 g maslaca
- 3 jaja
- 50 g kakaa
- 250 g šećera
- 120 g brašna
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- Prstohvat soli
Priprema
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za tortu manjeg promjera, od 20 ili 22 cm, premaži maslacem i pobrašni.
- Rastopi maslac pa pričekaj da se malo ohladi.
- Izmiksaj šećer s maslacem, dodaj jedno po jedno jaje i ekstrakt vanilije.
- Ubaci pomiješano brašno, kakao i prstohvat soli. Izmiješaj drvenom žlicom ili špatulom.
- Premjesti u kalup, zagladi i peci 20 do 25 minuta. Rubovi bi trebali biti pečeni, ali sredina još uvijek mekana.
- Pričekaj da se ohladi pa kolač pospi šećerom u prahu. Posluži uz tučeno vrhnje i voće.
U slast!