Osvježite se

Recept za kolač bez pečenja: voćna torta od kokosa i ribiza

18.07.2020.
u 08:49

Kad u ljeti mislimo na voće, mislimo na jedno: svježe bobice! Svejedno je li riječ o jagodama (još ih ima na tržnicama, zahvaljujući sorti mjesečarke koje rode cijelo ljeto), malinama, ribizu, kupinama – sve nam pružaju savršeno osvježenje u toplim ljetnim danima. Za slatke kolače najbolji je ribiz. Zbog svog kiselkastog okusa izvrstan su dodatak desertima. U kombinaciji sa svježim mascarpone sirom i podlogom od kokosa (točnije od keksa s kokosom jer ne kanimo ništa peći, sjećaš se?) ova torta garantirano je favorit uz poslijepodnevnu kavu.

Sastojci

Za biskvit:

• 25 g maslaca

• 225 g keksa s kokosom

5 g ribanog kokosa (brašno od kokosa)

Za kremu:

• 300 g ribiza

• 125 g šećera

• 2 pakiranja učvršćivača za šlag

• 500 g mascarpone sira

• 500 g svježeg sira

• 125 g vrhnja za šlag

 

Priprema

1. Rastopi maslac u lončiću te ostavi da se ohladi. Za to vrijeme fino razmrvi dvopek te pomiješaj s kokosovim brašnom i rastopljenim maslacem.

2. Stavi smjesu u kalup za tortu promjera 26 cm te utisni da dobiješ kompaktnu podlogu za kolač. Stavi na 30 minuta u hladnjak da se stisne.

3. Operi ribiz, nekoliko komada ostavi po strani, a preostale bobice očisti.

4. Pomiješaj šećer i učvršćivač za šlag.

5. Pomiješaj mascarpone i svježi sir. Polako umiješaj ribiz. Potom stuci vrhnje u šlag te također umiješaj.

6. Stavi gotovu kremu na biskvit te zagladi. Stavi potom na dva do tri sata u hladnjak.

7. Izvadi tortu iz prstena te ukrasi ribizom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije