Džudo turnir u Vitezu

Borsi novih 37 odličja i pehar za najbolji klub na Božićnom turniru

borsa01_nnn_bih_14102015
22.12.2015.
u 07:41

"Božićni džudo turnir" koji je organizira Judo klub Vitez ove je godine okupio 232 natjecatelja iz 22 džudo kluba

Džudaši mostarske Borse nastupili su na Božićnom džudo turniru u Vitezu i osvojili novih 37 odličja. "Božićni džudo turnir" koji je organizirao Judo klub Vitez ove je godine okupio 232 natjecatelja iz 22 kluba. JK Borsa Mostar je u sveukupnom poretku zauzeo 1. mjesto sa 101 bodom, dok je drugoplasirani JK Famos imao 60 bodova. Ovo je ujedno i četrnaesti put ove godine da je JK Borsa proglašen najboljim klubom na nekom turniru u sveukupnom poretku ili u pojedinačnim dobnim skupinama.

Džudaši mostarske Borse nastup su u 2015. godini zabilježili ukupno na 57 turnira u 16 različitih zemalja, od kojih je 3 puta na Europskom prvenstvu ( U18, U21, U23), 6 puta na europskim kupovima, 2 puta na svjetskim prvenstvima (U18, U21), 4 puta na balkanskim prvenstvima ( U 15, U18, U21, SEN), 4 puta na državnim prvenstvima, a tu su također nastupi i na 38 međunarodnih džudo turnira širom Europe, na kojim su natjecatelji Borse osvojili ukupno 573 odličja. Petnaest natjecatelja Borse ove godine su bili reprezentativci BiH, a čak u pet od ukupno 12 dobnih kategorija, JK Borsa je najbolji klub u BiH, od 70-ak registriranih klubova, te je na taj način najuspješniji džudo klub u BiH (za 2015. godinu) u sveukupnom poretku, od najmlađih do seniora, kada su u pitanju državna prvenstva.

JK Borsa - poredak na državnim prvenstvima u 2015. godini: 1. mjesto u BiH u konkurenciji kadetkinja, 1. mjesto u BiH u konkurenciji juniorki, 1. mjesto u BiH u konkurenciji ml. kadeta, 1. mjesto u BiH u konkurenciji ml. djevojčica, 2. mjesto u BiH u konkurenciji ml. dječaka, 2. mjesto u BiH u konkurenciji ml. seniorki, 3. mjesto u BiH u konkurenciji ml. seniora i 4. mjesto u BiH u konkurenciji seniora. Osvajači medalja na "Božićnom turniru" su - zlato: Josipa Brvenik, Marija Zelenika, Jozo Zovko, Tomislav Martinović, Petra Zovko, Mirko Zelenika, Ivan Jozeljić, Mario Jozeljić, Domagoj Jozeljić, David Pušić. Srebro: Tomislav Martinović, Ana Zovko, Karla Zovko, Marija Naletilić, Mirko Zelenika, Sara Prkačin, Mario Jozeljić, Tiho Bevanda, Ivana Šarić. Bronca: Sara Prkačin, Jure Zovko, Ana Zovko, Petra Zovko, Marija Naletilić, Petar Kožul, Nika Miličević, Nikola Rozić, Tiho Bevanda, Filip Kolobarić, Helena Čule, Karlo Tomas, Ivan Jozeljić, Luka Turić.

Napomenimo da je JK Borsa ove godine organizirao i najveću sportsku manifestaciju u BiH organiziranu pod okriljem samo jednog sportskog kluba na kojoj su sudjelovala 933 natjecatelja i 75 klubova iz 16 zemalja, te je na taj način znatno pridonio turističkom značaju grada Mostara i Bosne i Hercegovine. Borsa Open "odjekivao" je voljom, marljivošću, gorljivošću, entuzijazmom i svime onim što mladi život nosi u sebi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije