Olimpijske igre u Parizu

Hrvatska kraljica diska ide u lov na zlato: Evo kad je na rasporedu veliko finale Sandre Elkasević

Sandra Elkasević
Igor Kralj/Pixsell
03.08.2024.
u 08:59

Sad kad je moj trener i suprug kupio pokretnu klimu, odmah je puno bolje. Od doma sam donijela madrac, tako da sam se dobro naspavala. Kupili smo i hladnjak tako da uvijek imam hladno piće - rekla je Sandra uoči finala

Sandra Elkasević očekivano se plasirala u finale bacanja diska na Olimpijskim igrama u Parizu. Već u prvoj seriji prebacila je normu za finale. Naime, norma je bila 64 metra, a Sandra je bacila disk u prvoj seriji 65,63 metra, što je bio najduži hitac druge kvalifikacijske skupine. Inače, najduži hitac kvalifikacija bacila je Amerikanka Valarie Allman – 69,59 metara. Finale je na rasporedu u ponedjeljak od 20.30 sati.

– Super sam odradila zagrijavanje. Imala sam čak i predobar osjećaj. Rekla sam sama sebi – idemo to riješiti u prvom hicu, idemo brzo u olimpijsko selo. Mislim da će ovih 65,63 biti moj najlošiji hitac u Parizu. Slične kvalifikacije sam odradila u Londonu 2012. godine.

Kakav je krug?

– Dobar i brz.

Allman je odmah u prvoj seriji bacila gotovo 70 metara?

– Nije me iznenadila. To je ona. Ona je bacačica koja ne može bacati slabo. Kako bi moj nekadašnji, nažalost pokojni, trener Ivančić rekao – plaši vuka ovčjom mješinom. Tako da sam očekivala takav njezin hitac, ali vidjet ćemo u finalu.

Kako je u olimpijskom selu?

– Sad kad je moj trener i suprug kupio pokretnu klimu, odmah je puno bolje. Od doma sam donijela madrac, tako da sam se dobro naspavala. Kupili smo i hladnjak tako da uvijek imam hladno piće. Nije meni problem biti na vrućini kada sam na stadionu ili vani, ali mi klima treba da se mogu naspavati.

Marija Tolj je u kvalifikacijama osvojila 16. mjesto s najboljim hicem 59,97 metara.

– Jednostavno nije bio moj dan. Vjerovala sam da mogu baciti disk preko 62 metra. Nije se dogodilo. Ništa, idemo dalje, sezona još nije gotova, ima još nekoliko nastupa na kojma mogu popraviti dojam nakon Pariza – rekla je Marija.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije