liga nacija

Nogometaši BiH večeras protiv Mađara u Zenici žele pobjedu za treće mjesto

navijači bih
Fena
14.10.2024.
u 08:56

BiH je bez pobjede u zadnjih osam utakmica, a još nikada nisu svladali mađarski tim protiv kojeg su odigrali dva prijateljska susreta (1:1 i 1:1), dva kvalifikacijska za EURO 2008 (1:3 i 0:1) te posljednji, 10. rujna u Budimpešti, kada je meč u okviru 2. kola Lige nacija završen bez golova.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras na Stadionu “Bilino polje” protiv reprezentacije Mađarske igra susret 4. kola Lige nacija A, koji bi mogao biti odlučujući za osvajanje trećeg mjesta u grupi 3 te izbjegavanje izravnog ispadnja u Ligu B. Trećeplasirani timovi iz Lige A, naime, u ožujku sljedeće godine igrat će baraž za opstanak u Ligi A, a rival će im biti drugoplasirani timovi iz grupa Lige B.

BiH je bez pobjede u zadnjih osam utakmica, a još nikada nisu svladali mađarski tim protiv kojeg su odigrali dva prijateljska susreta (1:1 i 1:1), dva kvalifikacijska za EURO 2008 (1:3 i 0:1) te posljednji, 10. rujna u Budimpešti, kada je meč u okviru 2. kola Lige nacija završen bez golova.

- Ova utakmica je naša prva meč lopta za treće mjesto u grupi. Osim same borbe za poziciju, to nam daje dodatnu motivaciju da pokušamo ostvariti pobjedu. Ipak, moramo biti realni i svjesni izazova. Mi igramo nogomet jer vjerujemo u pozitivan rezultat, ali prije svega, važno je da se dobro pripremimo i da igrači budu mentalno i fizički spremni - rekao je u najavi utakmice bh. izbornik Sergej Barbarez.

Ozbiljnih ozljeda nema, ali je podsjetio kako su zbog žutih kartona suspendirani napadač Ermedin Demirović te stoper Adrian Leon Barišić. Još, kaže, nije odlučio tko će biti zamjena za Demirovića te u napadu činiti tandem s kapetanom Edinom Džekom.

- Iako je ritam utakmica naporan, ekipa se polako navikava na tempo i vjerujem da ćemo biti maksimalno spremni za ovaj meč. Vidjet ćemo kako ćemo reagirati na izostanak Demirovića. Imamo nekoliko opcija koje možemo primijeniti - poručio je Barbarez. U ovom trenutku, dodao je, važnija je stabilnost, nego individualni kvalitet i uloga igrača, jer nije sve u individualizmu. Svjestan je i kvaliteta večerašnjeg rivala, prema kojem ima veliko poštovanje.

- Mađarska uvijek igra isti stil od kada su s ovim izbornikom i to funkcionira. Nisu oni slučajno bili na Europskom prvenstvu. Iako često pričamo o posjedu lopte, činjenica je da je Mađarska protiv Nizozemske imala samo 18 posto posjeda, ali to nije važno, rezultat je ono što se pamti (1:1-op.a.) - istaknuo je Barbarez. Dosadašnjim pristupom i radom ekipe je zadovoljan, ali i svjestan da ima još mnogo prostora za napredak.

Mađari su jučer kasno poslijepodne stigli u Zenicu, a izbornik Marco Rossi odlučio se umjesto treninga kojeg su odradili u domovini pred polazak u BiH, sinoć u 18 sati svoje pulene izvesti u polusatnu šetnju travnjakom zeničkog stadiona. Mađari su doputovali bez ozlijeđenog Martona Dardaija,  a zbog ozljede upitan je Balogh Botond. Rossi na pres-konferenciji nije tražio alibi za izostanke.

-Svi igrači važni i svi su korisni, a mi uvijek igramo bunker nogomet (našalio se sa svojim kritičarima-op.a.). BiH je odigrala dobru utakmicu u petak protiv Njemačke, a pogotovo su bili dobri u drugom poluvremenu, kada su napravili dosta problema Njemačkoj. Imamo veliko poštovanje prema nacionalnom timu BiH - kazao je Rossi.

Novinari su ga pitali i vidi li svoju šansu za prvu pobjedu u ovogodišnjem izdanju Lige nacija A te osvajanje tri boda, koja bi mogla biti presudna u borbi za treće mjesto, Rossi je odogovorio kako svjestan važnosti utakmice.

Mađare bi, osim što se bore da izbjegnu četvrtu poziciju u grupi te izravno ispadanje u Ligu B, večerašnja pobjeda ostavila i u borbi za drugo mjesto te ostanak u Ligi A.

-Teško je i pomisliti da mogu pripremati drugačije svoj tim, osim za pobjedu. Radimo sve što možemo da to i postignemo - kazao je Rossi, čiji je tim u zadnja četiri mjeseca odigrao šest natjecateljskih utakmica. Dobili su samo Škotsku s 1:0 na Europskom prvenstvu, ali ne vidi razlog pesimizmu, mada žali zbog pet primljenih golova u 1. kolu Lige nacija u gostima kod Njemačke (0:5).

U dva domaća meča - protiv BiH i Nizozemske, nisu uspjeli upisati pobjede, a protiv BiH te u gostima kod Njemačke nisu postigli ni gol. Jedini gol su postigli u petak protiv Nizozemske u Budipešti (1:1).

Ulaznice za večerašnju utakmicu u Zenici nisu rasprodane, a u ponudi su ulaznice za tribinu zapad po cijeni od 50 KM te za jug i sjever po 30 KM.

Ljestvica grupe 3 nakon prva tri odigrana kola: Njemačka 7, Nizozemska 5, Mađarska 2 i BiH 1 bod.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije