pred utrku "Skakavac Trail 2020."

Tuka: Sport je nešto što sve ujedinjuje

01.02.2020.
u 15:12

Planinarsko društvo Skakavac predstavilo je danas utrku "Skakavac Trail 2020." i službenog ambasadora utrke najboljeg bosanskohercegovačkog atletičara Amela Tuku.

Na pres-konfrenciji predsjednica Skupštine PD Skakavac Zlata Grabovac je istaknula da je to udruženje osnovano na incijativu zaljubljenika prirode, planinara te trail trkača koji su prepoznali značaj prirode i značaj zaštićenih područja, uklopili ono što najviše vole a to je trčanje i napravili trail utrke na planinama Sarajeva.

Amel Tuka rekao je da je važno podržavati pozitivne priče i da rado podržava sve što je vezano za sport, a posebno za trčanje.

- Moram izraziti veliko zadovoljstvo i čast koju su mi ovi ljudi ukazali. Rekreativno trčanje nije nimalo jednostavno, posebno ovakve dugačke dionice i po takvim terenima, to nije nimalo lako. Divim se svima koji se upuste u to, i ne samo da se natječu s drugima, nego i da sami sebe pobijede, da pobijede svoja vremena - kazao je Tuka.

Dodao je kako mu je drago da iz Bosne i Hercegovine dolaze ovakve priče, te je oduvijek želio da se i na ovom području počne njegovati zdrav životni stil i bavljenje sportom, jer sport je nešto što sviju ujedinjuje.

- Svi imamo isti cilj, popraviti svoje vrijeme, popeti se na postolje, to nas čini jačim i boljim. Drago mi je da se sve više utrka organizira, gotovo svaki grad ima svoju trku, čak i u mom Kaknju i mojoj Zenici postoje utrke i to me čini jako sretnim - izjavio je Tuka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije