vjernici o odluci Vatikana

Bračni par koji se prije 30 godina iz Kanade preselio u Međugorje o odluci Vatikana: "Vidio sam poruku Gospe i preobratio sam se"

Međugorje
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
19.09.2024.
u 19:59

"Radost, samo radost i vjera da istina uvijek prevlada", zaključila je Nancy.

Velik dan za Međugorje, kojemu je Vatikan dodijelilo najviši status prema najnovijim vatikanskim normama – takozvani "Nihil Obstat". Vatikan je time priznao brojne duhovne plodove koji se događaju u Međugorju.

Utvrđeno je da je to mjesto gdje su se dogodila brojna obraćenja, ozdravljenja i pomirenja i na kojem se promiče zdrava praksa vjere. To je i mjesto molitve, duhovnih vježbi, ali i karitativnih djela. Vatikan to ocjenjuje pozitivnim pa i dopušta javno štovanje međugorskog fenomena.

Iz Međugorja su o reakcijama na odluku za Dnevnik Nove TV govorili Patrick i Nancy Lattom, koji su u Međugorje prije 30 godina stigli iz Kanade i počeli raditi s hodočasnicima.

"Toliko sam proplakao i toliko sam sretan. U suzama sam bio", rekao je Patrick te ispričao kako se preobratio kada je prije 30 godina pročitao Gospinu poruku.

"U poruci je pisalo: Posljednji put te pozivam na obraćanje", dodao je.

Nancy je ustvrdila da je odlukom Vatikana istina prevladala.

"Živimo tu 30 godina i nikada tu nismo vidjeli Gospu. Nemamo nikakva mistična iskustva, ali nikada nije bilo sumnje da je Majka ovdje. A Patrick, koji je s 14 godina odlučio da Boga nema, pročitao je jednu poruku u knjizi i počeo plakati. Sve je prodao i napravio kuću molitve za svećenike i bogoslove", rekla je te ispričala kako su vjernici reagirali na vijest iz Vatikana.

"Radost, samo radost i vjera da istina uvijek prevlada", zaključila je Nancy.

Vjernici o odluci Vatikana

O vijesti iz Vatikana su govorili i vjernici u Međugorju.

"Živjela Gospa. Sreća. Radost, radost, ne mogu opisati radost koju imam u srcu", rekao je Paolo, talijanski novinar koji živi u Međugorju.

"Vijest je pozitivna. Nema se tu što reći, svijet dolazi se moliti, ljudi dolaze iz svih zemalja", napomenuo je Ranko iz Ljubuškog.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije