PREDSTAVILI SE KAO ZELENSKI

Ruski komičari nazvali Kissingera pa ga pitali za sabotažu plinovoda

Kissinger
REUTERS
13.07.2023.
u 14:59

Popularni komičarski duo iz Rusije, inače poznat po telefonskim pozivima upućenima slavnim osobama, izveo je novu podvalu. Naime, ovoga puta na meti je bio bivši glavni tajnik SAD-a Henry Kissinger kojeg je dvojac nazvao i predstavio se kao ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

Par koji se predstavlja kao Vovan i Lexus, a inače imena Aleksej Stoljarov i Vladimir Kuznecov, već su ranije bili na naslovnicama medija jer su izvodili podvale na pjevaču Eltonu Johnu, turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu, bivšem američkom predsjedniku Georgeu W. Bushu i ostalima, a čini se kako je i Kissinger na njihovu šalu ''nasjeo''. Ovoga puta Kissingera su nazvali putem video-poziva i predstavili se kao Zelenski.

U snimci koja je objavljena vidljiv je dio njihovog razgovora, a koji se tiče uništavanja plinovoda Nord Stream prošloga rujna. Nakon što je ''Zelenski'' pitao Kissingera tko misli da je zaslužan za taj incident, bivši američki glavni tajnik kratko je odgovorio: ''Pa mislio sam da ste vi''.

- Stvarno? Mislite da smo mi to napravili? Ne, ne - odgovorio je lažni Zelenski, a Kissinger je nastavio: ''Ali nisam vas krivio za to'', aludirajući da to nije kazao kao kritiku.

Inače, i dalje nema potvrde o tome tko je odgovoran za uništavanje plinovoda, a neka izvješća pokazala su i kako je SAD zapravio bio krivac. Jedan od većih dokaza, no nepotvrđenih, bilo je izvješće New York Timesa u kojem je citiran američki obavještajac koji navodi kako odgovornost leži u pro-ukrajinskoj grupi, no koja nije nužno povezana sa Zelenskim.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?