Naređena evakuacija u južnoj Gazi

U izraelskim napadima ubijeno 16 Palestinaca

22.07.2024.
u 10:42

Ubijeno je najmanje 16 Palestinaca u izraelskim napadima u istočnim dijelovima Han Junisa, rekli su zdravstveni dužnosnici Gaze u ponedjeljak, ubrzo nakon što je Izrael naredio evakuaciju nekih područja iz kojih su, kako je naveo, obnovljeni napadi.

Da bi to omogućila, vojska je rekla da prilagođava granice humanitarne zone u Al-Mavasiju kako bi držala civilno stanovništvo podalje od područja borbe.

Palestinski zdravstveni dužnosnici rekli su da je najmanje 16 Palestinaca ubijeno u izraelskom tenkovskom granatiranju grada Bani Suhaila istočno od Han Junisa. Područje je bombardirano i zračnim putem, rekli su izvori.

Vojska je priopćila da su nove zapovijedi uslijedile zbog obnovljenih palestinskih napada, uključujući rakete ispaljene iz ciljanih područja u istočnom Han Junisu. Naredbe za evakuaciju ne odnose se na zdravstvene ustanove, rekli su Palestinci.

Palestinci, Ujedinjeni narodi i međunarodne humanitarne organizacije upozoravaju da više nema sigurnog mjesta u Gazi.

Deseci Palestinaca ubijeni su ranije u srpnju u odvojenim izraelskim napadima u zonama u Al-Mavasiju koje su označene kao humanitarne.

Izrael je naveo da su napadi bili usmjereni na naoružane militante, a među njima i neke vrhovne vojne čelnike Hamasa. Palestinski dužnosnici rekli su da su ti navodi lažni i da ih Izrael koristi kao opravdanje za napade.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?