Probajte napraviti američku pitu od jabuka divnog ukusa i mirisa. Donosimo vam recept ove mirisne pite.
Sastojci
Tijesto:
125 gr brašna
jaje
50 gr šećera
1 vanilin šećer
jedan prašak za pecivo
50 gr otopljenog maslaca
Punjenje:
4 jabuke (oguliti, očistiti i tanko narezati)
25 gr maslaca
pola žličice cimeta
prstohvat muškatnog oraščića
dvije žličice gustina
45 gr šećera
1 vanilin šećer
sok od pola limuna
Priprema
Tijesto se priprema tako što ćete brašnu dodati jaje, šećere, prašak za pecivo i otopljeni maslac i sve zamijesiti žlicom.
Tijesto je gotovo kada se više ne lijepi za posudu. Trećinu testa odvojite i zamotajte u pvc foliju i stavite u frižider, a preostalo tijesto razvijte i prebacite zajedno s papirom za pečenje u kalup promjera 15 ili 17 cm, piše Coolinarika.
Punjenje:
Otopiti maslac u dubljoj tavi ili posudi. Jabuke sitno narezati, dodati šećere i sok limuna. Izmiješati.
U otopljeni maslac dodati jabuke i pržiti na srednje jakoj temperaturi oko 2-3 minute. Nakon toga dodajte cimet i muškatni orah i promiješajte. Poklopite da se kuha do 12 minuta, uz povremeno miješanje. Oko devete minute dodajte dvije žličice gustina.
Ostavite još 2-3 minute da se fino zgusne.
Nakon toga jabuke blago zgnječiti vilicom ili spravicom za pire. Punjenje prebacite u kalup na tijesto. Poravnajte i pospite još malo šećerom i cimetom.
Preostalo tijesto krupno naribajte i pospite odozgo.
Pecite na 180 stupnjeva oko 30-45 minuta.
Dobar tek!