Sezonska slastica

Bakin recept za savijaču od šljiva

23.08.2022.
u 14:30

Počela je sezona šljiva, a to znači da ćemo se u idućih mjesec-dva družiti s ovim omiljenim voćem. Zato je potrebno oboružati se savršenim receptima i dobro iskoristit idućih nekoliko tjedana, jer, nažalost, sezona šljiva ne traje dugo. Jedan od naših omiljenih recepata je savijača sa šljivama, a ako se dobro pripremi, sigurno će raspametit sve ukućane i goste. Šljive se vole s cimetom, no sjajno će se složiti i s vanilijom te bademima. 

Kombinaciji tako možeš dodati i skuhani puding od vanilije koji će štrudlu učiniti bogatijom i zasitnijom. Također, tijesto svakako premaži maslacem kako bi bilo hrskavije, a savijaču možeš prije pečenja posipati i smeđim šećerom koji će se za vrijeme pečenja divno karamelizirati, prenosi miss7.hr.

Sastojci:

6 listova tijesta za savijače, 1000 g šljiva, 80 g smeđeg šećera, 80 g maslaca, 100 g krušnih mrvica, mljeveni cimet, limunova korica, 2 žlice kokosovog ili smeđeg šećera

Priprema:

1. Očisti šljive od koštica, izreži na četvrtine i pirjaj na maslacu i šećeru.

2. Kada su gotove, dodaj im cimet i limunovu koricu.

3. List tijesta za savijače premaži maslacem, pa ga poklopi drugim listom koji zatim poškropi otopljenim maslacem i stavi šljive koje ćeš posuti mrvicama.

4. Savij i stavi u lim. Postupak ponovi sve dok ne potrošiš sav nadjev.

5. Savijače namaži preostalim maslacem i peci 20 minuta na 200°C ili dok ne poprimi zlatno smeđu boju.

Dobar tek! 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije