Zaželjeli ste se sočnog, turbo kremastog, voćem bogatog kolača, ali vas se ne pali ni pećnica, ni mikser, a sigurno vam se ne da ni vagati? Imamo brz, jednostavan i praktičan kolač koji se radi žmirečki, piše Dnevno.hr!
Sastojci:
šalica od 200 g
šalica brašna
šalica šećera
šalica griza
šrašak za pecivo,
vanilin šećer
Sirni nadjev:
500 g svježeg sira
jaje
kora limuna
vanilin šećer
kiselo vrhnje
4 žlice šećera
Voćni nadjev:
500 g višanja
3 žlice maslaca
3 žlice krušnih mrvica
3 žlice šećera
pola soka od jednog limuna
cimet po ukusu
Preljev:
2 jajeta
šalica mlijeka
šalica vrhnja za šlag koje nije potrebno miksati
2 žlice šećera
Postupak: Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, lim za pečenje premažite uljem, sve suhe sastojke sjedinite i podijelite na tri djela. U duboku posudu izmoješajte sve sastojke sa sirom, u tavi otopite maslac s prezlama i pržite par minuta. Stavite sa strane i kad se ohladi dodajte višnje, limunov sok, šećer i cimet. Sjedinite. U treću posudu pripremite preljev od jaja, mlijeka i vrhnja, te šećera. Na lim za pečenje stavljajte suhu smjesu, pa dio s višnjama, pa sirnu smjesu, potom opet suhu smjesu. Za kraj, prelijte preljevom od jaja, pecite oko 45 minuta na 180 stupnjeva.