Vijeće ministara BiH

BiH I Srbija zajedno idu u modernizaciju pruge

Vijeće ministara BiH
18.07.2024.
u 16:32

Zaključivanjem ovog sporazuma dvije države žele poboljšati kvalitetu i brzinu željezničkog prometa, uz pružanje boljih usluga za putnički teretni i intermodalni promet, smanjiti vrijeme putovanja i povećati atraktivnost željezničkog prometa za putnike i gospodarstvo

Vijeće ministara BiH utvrdilo je na sjednici Prijedlog sporazuma o suradnji na zajedničkoj realizaciji projekta rekonstrukcije i modernizacije pruge Ruma – Šabac – Loznica (Republika Srbija) – Zvornik – Tuzla – Doboj (Bosna i Hercegovina) između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije, koji je predložilo Ministarstvo komunikacija i prometa.

Zaključivanjem ovog sporazuma dvije države žele poboljšati kvalitetu i brzinu željezničkog prometa, uz pružanje boljih usluga za putnički teretni i intermodalni promet, smanjiti vrijeme putovanja i povećati atraktivnost željezničkog prometa za putnike i gospodarstvo, uz očekivanu potporu europskih financijskih institucija.  

Projektirana brzina na ovoj dionici pruge bit će do 120km/h, a ovisit će o lokalnim uvjetima. 

Prijedlog sporazuma s Izvještajem o obavljenim pregovorima bit će dostavljen Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za bh. potpisnika je predložen ministar komunikacija i prometa, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?