BRZO I JAKO FINO

Blažena piletina! Za točno pola sata gotov je ručak koji nitko od ukućana neće odbiti

02.01.2023.
u 14:48

U receptu za hasselback piletinu po želji možete udvostručiti količinu nadjeva ako budete imali veće komade prsa, a za dodatnu aromu možete malo sotirati češnjak na tavi prije nego što ga dodate ricotti i špinatu.

Umjesto cheddar sira možete koristiti neki drugi sir koji se fino topi, a i sa satojcima u nadjevu se možete poigrati. Mogućnosti su različite – mi smo vam dali ideju, a vi je razradite po svom ukusu i željama.

Hasselback pileća prsa s nadjevom od ricotte i špinata 

Sastojci:

  • 100 g svježeg špinata
  • 100 g ricotta sira
  • 2 veća komada pilećih prsa
  • 40 g cheddara, može i drugi sir po želji
  • 2 žličice mljevene paprike
  • sol, po ukusu
  • papar, po ukusu

Priprema:

Špinat bacite na ulje na srednje jakoj vatri i pustite ga nekoliko minuta (uz povremeno miješanje) da povene. Umiješajte ricottu i ostavite na vatri još 30-60 sekundi. Stavite sa strane da se ohladi. Zarežite nožem uzdužno pileća prsa (napravite nekoliko rezova), neka rezovi budu međusobno udaljeni oko 1 cm. Nemojte rezati do dna, nego toliko da dobijete džepiće koje ćete puniti nadjevom. Rasporedite ravnomjerno mješavinu špinata i ricotte u džepove. Začinite piletinu solju i paprom. Naribajte cheddar i obilno ga pospite po vrhu. Pospite mljevenu papriku preko piletine da dobijete malo boje i aromu. Pecite u sredini prethodno zagrijane pećnice 20-25 minuta na 200 °C dok se sir ne otopi i ne iscure sokovi iz piletine.

 



 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije