Breskvice bi se mogle nazivati i univerzalnom dječjom radošću, ali im u pravilu ni odrasli ne mogu odoljeti.
Coolinarika donosi provjerenu recepturu, a vi je isprobajte.
Sastojci
600 g Pšeničnog oštrog brašna
300 g Pšeničnog glatkog brašna
½ Praška za pecivo
300 g šećera
200 ml ulja
200 ml mlijeka
3 jaja
Priprema
Oštro i glatko brašno pomiješajte s praškom za pecivo.
2. U dublju zdjelu stavite ulje, mlijeko, razmućena jaja i šećer. Pjenjačom sve dobro izmiješajte, a zatim postepeno uz stalno miješanje dodajte pripremljeno brašno.
3. Umijesite glatko tijesto i ostavite ga stajati oko sat vremena.
4. Tijesto premijesite, oblikujte kuglice, složite ih u namašćen lim i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta.
5. Pečene kuglice malo ohladite, a donji dio kuglica izdubite i pomiješajte s kremom.
Priprema kreme:
1. Maslac i šećer u prahu pjenasto umiješajte pa dodajte mljevene orahe.