Ukusna i sočna pita koju možete praviti kao prilog uz glavno jelo, ili za večeru, a može i kao glavno jelo...
Sastojci
3 jaja
1 kašika soli
250 g jogurta
100 ml ulja
250 g brašna
1 Mala kašika kvasca
1 Mala kašika prašak za pecivo
100 g sira
100 g suhe rajčice u ulju
3-4 mlada luka
biber, začini po zelji, susam za preko
Priprema
1. Pripremiti manji pleh 22-24 cm. Pećnicu uključiti da se zagrije na 190 stupnjeva. Jaja s jogurtom kašikom dobro izmješati, dodati ulje, izdrobljeni sir (fetu primjerice), rajčicu na sitnije, luk i dobro izmješati. Sad dodati brašno i sve ostale sastojke i mješati da se fino sjedini, piše Coolinarika.
2. Usuti smjesu u kalup, preko posuti susam i peci 20-25 minuta. Služiti kao prilog, laganu večeru ili po želji. Umjesto rajčice možete staviti salamu na kocke ili papriku.