Za spravljanje ove prefine tjestenine potrebno je samo 15 minuta, piše miss7
Prema riječima slavnog kuhara Jamieja Olivera, svidjet će se i tebi i tvojoj obitelji
Dakle, nema ti druge, nego jednostavno moraš isprobati ovaj recept
Što može biti bolje od recepata koji se brzo i jednostavno spravljaju, a imaju još i fini okus? Zato volimo ovaj novi recept za tjesteninu zvjezdanog kuhara Jamieja Olivera. Čarobna formula: tjestenina, malo tikvica i parmezana, a sve zaokruženo svježinom metvice i limuna. To je to!
Sastojci
• 150 g tjestenine (linguine)
• 2 tikvice • ¼ vezice svježe metvice (15 g)
• 30 g parmezana
• 1 bio limun
Priprema
1. Skuhaj tjesteninu u loncu u kipućoj slanoj vodi prema uputama na pakiranju, a zatim ocijedi te dio vode od kuhanja ostavi za kasnije.
2. U međuvremenu nareži tikvice po dužini na ploške, a zatim ih opet nareži na tanke trake.
3. U velikoj tavi zagrij malo maslinova ulja, a zatim dodaj trakice tikvica.
4. Pirjaj četiri minute uz redovito miješanje. Nasitno nasjeckaj listove metvice, a zatim ih dodaj u tavu.
5. Ocijeđene rezance dodaj u posudu s tikvicama zajedno s malo vode od kuhanja.
6. Operi limun. Nasitno naribaj većinu parmezana i malo limunove korice. Zatim istisni sav limunov sok preko tjestenine, dobro promiješaj te začini morskom soli i crnim paprom.
7. Rasporedi tjesteninu po dubokim tanjurima, ukrasi ostatkom parmezana te po želji prelij s malo djevičanskog maslinovog ulja prije posluživanja.