Ako ste ljubitelj cheesecakea, a volite i deserte s kokosom, onda vas ne moramo previše nagovarati da isprobate recept za - cheesecake s kokosom! Tu je i bijela čokolada, koja se tradicionalno savršeno sljubljuje upravo s kokosom. Poseban plus je to što se ovaj cheesecake radi bez pečenja.
Sastojci za cheesecake s kokosom i bijelom čokoladom:
-200 grama prhkih keksa (digestive ili petit)
-90 grama maslaca
-400 ml punomasnog kokosova mlijeka
-400 grama krem sira
-200 grama bijele čokolade
-50 grama šećera u prahu
-1 mala žlica ekstrakta vanilije ili 1 vanilin šećer
Cheesecake s kokosom i bijelom čokoladom - priprema:
1. Kekse sameljite. Otopite maslac i umiješajte ga u mljevene kekse, dobro ih povežite žlicom ili rukom i zatim ubacite u kalup. Obložite kalup mješavinom koju morate dobro utisnuti i stavite ga u hladnjak.
2. Šećer, sir i vaniliju ubacite u posudu i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Otopite čokoladu na laganoj vatri i kada postane mlaka, pažljivo je umiješajte u smjesu. Tad iz hladnjaka izvadite kokosovo mlijeko. Iz konzerve uzmite samo stvrdnuti bijeli dio te ga ubacite u smjesu i ne koristite kokosovu vodu jer će ona previše razrijediti kremu. Miksajte dok sve ne povežete u glatku kremu.
3. Kremu potom ulijte u kalup obložen keksima. Poravnajte kremu špatulom i stavite kolač u hladnjak preko noći. Nakon hlađenja po želji ga možete ukrasiti naribanom bijelom i tamnom čokoladom, tučenim slatkim vrhnjem ili mljevenim kokosom, a možete poslužiti i rustikalnu varijantu bez ukrasa.