VIDEO: Članovi GSS-a iz BiH u Turskoj iz ruševina izvukli muškarca

09.02.2023.
u 13:11

Spasioci iz Bosne i Hercegovine izvukli su živog muškarca iz ruševina u Hatayu u Turskoj, potvrdio je s terena za Fenu član tima iz Gorske službe spašavanja Novi Grad Sarajevo Fahrudin Dobrača. 

Preživjeli je spašen iz ruševina jutros u suradnji s timom turske nevladine organizacije za katastrofe.

Muškarac je transportiran u bolnicu, a spasioci nastavljaju stalno provjeravati teren u nastojanjima da eventualno spase još ljudi nakon katastrofalnog potresa.

Potres od 7,7 Richterove skale pogodio je u ponedjeljak rano ujutro široko područje između Turske i Sirije, a tijekom dana uslijedio još jedan potres gotovo iste jačine.

Od tada neprestano pristižu podaci o velikom broju ljudskih žrtava i materijalnim razaranjima ogormnih razmjera.

Podsjetimo, pripadnici Gorske službe spašavanja Novi Grad Sarajevo jučer se iz glavnog grada BiH zaputili prema potresom pogođenoj Turskoj.


Odmah po dolasku u ovaj potresom razoreni grad, imali su jednu uspješnu intervenciju. Uz pomoć domaćih kolega i drugih spasioca iz cijelog svijeta izvukli su jednu osobu ispod ruševina zgrade.

Akciju spašavanja na Facebooku je podijelio načelnik opštine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, koji je bh. spasioce nazvao herojima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?