Pravi ukus torte uz malo truda.
Sastojci:
175 g crne čokolade
7 jaja
140 g maslaca
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 130 stupnjeva. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje. Izlomite čokoladu na kocke i otopite na pari, pa kad se otopi umiješajte na kocke isječen maslac. Miješajte dok se ne rastopi.
Pjenasto umutite žumance i dodajte ih lagano miješajući u ohlađenu smjesu.
U drugoj posudi umutite čvrst snijeg od bjelanaca, pa kašiku po kašiku dodajte u pripremljenu smjesu. Miješajte lagano dok smjesa ne postane kompaktna.
Izlijte je u pripremljeni kalup i pokrijte folijom.
Kalup stavite u veću posudu za pečenje, napunite je vrućom vodom do pola kalupa. Pecite je oko 25 minuta, dok se površina ne obloži hrskavom koricom, a sredina ostane mekana, piše Radio Sarajevo.
Ostavite je da se ohladi pa, po želji, ukrasite bobičastim voćem ili orašastim plodovima.
Dobar tek!