24. sportske igare članova HVIDRA-e HVO HB

Čović: "Hvala za svaku žrtvu i svaku kap krvi, vi ste temelj naše slobode"

15.09.2024.
u 13:55

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović, nazočio je otvaranju 24. sportskih igara Zajednice županijskih zajednica i udruga članova HVIDRA-e HVO Herceg Bosne.

Ove igre, koje se održavaju od 14. do 16. rujna, okupljaju članove HVIDRA-e, promičući sport i natjecateljski duh među hrvatskim braniteljima i invalidima Domovinskog rata.

"Mi koji danas vodimo politiku moramo razmišljati da ste vi otkupili nama slobodu svojom ranom, neki čak svojim životom. Vi ste dragovoljci, vi ste nositelji ratnih odličja, a uz to i ponosni predstavnici HVIDRA-e. Na nama je da vodimo politiku koja će osigurati da se ta sloboda živi u miru za sve one koji dolaze, jer tada ćemo biti dostojni poslanja da budemo predstavnici politike koju danas provodimo. Hvala za svaku žrtvu, za svaku kap krvi i za ono vrijeme koje ste posvetili kako bismo danas baštinili mir i slobodu u Bosni i Hercegovini," istaknuo je Čović.

Tijekom svečanosti otvaranja istaknut je značaj održavanja ovakvih događanja koja su prilika za pokazivanje snage i zajedništva među braniteljima.

“Ove igre simboliziraju snagu i nepokolebljivu volju branitelja, pružajući im platformu za natjecanje, međusobno druženje i podršku, te duhovnu i fizičku okrjepu”, naglašeno je tijekom svečanosti.

Igre Zajednice županijskih zajednica i udruga članova HVIDRA-e HVO Herceg Bosne uključuju natjecanja u raznim disciplinama, a prvi dan obilježen je natjecanjem u invalidskim kolicima.

Čoviću je uručena zahvalnica kao izraz zahvalnosti za dugogodišnju podršku i posvećenost hrvatskim braniteljima i njihovim udrugama, kao i za značajan doprinos u očuvanju prava i dostojanstva svih onih koji su se nesebično borili za slobodu.

Na otvaranju igara, uz Čovića, nazočili su i zastupnica u Zastupničkom domu PSBiH Darijana Filipović, ministar pravde u Vladi Federacije BiH Vedran Škobić, predsjednik Vlade ŽZH Predrag Čović, ministar za pitanja branitelja u Vladi HNŽ-a Đuro Prkačin, predsjednik Hrvatske udruge logoraša u BiH Miroslav Zelić, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, kao i brojni drugi uvaženi gosti.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije