Čović, Krišto i Filipović glasali u Orašju

Čović: Vrlo jasno definiramo svoj stav prema Europkoj uniji

09.06.2024.
u 10:47

Čović je izrazio očekivanja da će žitelji Bosne i Hercegovine prepoznati značajnost glasanja za Europski parlament.

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović odabrao je Orašje kako bi glasao na izborima za Europski parlament. Glasovanje je obavio u Školskom centru fra Martina Nedića u Orašju uz nazočnost zamjenice predsjednika i predsjedateljice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjane Krišto te dopredsjednice i zastupnice u Zastupničkom domu PS BiH Darijane Filipović.

Posebna privilegija

U izjavi za medije nakon glasanja, Čović je izrazio očekivanja da će žitelji Bosne i Hercegovine prepoznati značajnost glasanja za Europski parlament.

 

 

- Ovo je dvostruko svečani čin, prije svega jer smo u prigodi dati svoj glas za Europski parlament, a to je posebna privilegija za nas u Bosni i Hercegovini i drago mi je da taj čin vežemo za Orašje. Ovih dana smo bili u prigodi biti ovdje u Orašju, i predsjedateljica Vijeća ministara Borjana Krišto i naša državna zastupnica Darijana Filipović, te zajedno s brojnim prijateljima smo se opredijelili i vrlo jasno definirali svoj put ka Europskoj uniji. Da nije bilo predsjedateljice Vijeća ministara i puno onih koji su pomagali gospodinu Plenkoviću teško bi mi danas otvarali pregovaračke procese i pripremili se za njih u Bosni i Hercegovini i zbog toga mislim da je ovo značajno za nas i da imamo svoj glas u Europskom parlamentu. Vjerujem da će to prepoznati svi žitelji Bosne i Hercegovini - kazao je Čović.

Sve se odvija bez problema

Konzulica Republike Hrvatske u Orašju Jadranka Modrić kazala je kako u Orašju po drugi puta organiziraju izbore.

-Ovoga puta izbori su za zastupnike u Europski parlament. -Biračka mjesta otvorena su na vrijeme i sve teče u redu. U Srednjoškolskom centru u Orašju su osigurani svi zakonom predviđeni adekvatni uvjeti za glasovanje koje se odvija na tri biračka mjesta podijeljena po abecedi tako da se sve bez problema odvija i bez gužvi. Ovoga puta nema prethodno registriranih zato što je jedna lista.

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

AR
ark3111
18:56 09.06.2024.

Iz Ljutog Doca u EU. Velik skok za nekoga ko se prije par desetljaća potpisivao čirilicom

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?