Biskvit:
- 4 jaja
- 4 žlice glatkog brašna
- pola praška za pecivo
- 100 g čokolade za kuhanje
- 100 g šećera
- 200 g maslaca
Krema:
- 500 ml slatkog vrhnja
- 200 g čokolade za kuhanje
1. Narežite maslac i čokoladu, stavite ih u posudu pa otopite na pari.
2. Razdvojite bjelanjke i žumanjke.U dubljoj posudi izmiksajte žumanjke sa šećerom, dodajte im otopljeni maslac i čokoladu, izmiješajte pa prosijavanjem dodajte brašno izmiješano s praškom za pecivo.
3. U drugoj posudi napravite snijeg od bjelanjaka pa pažljivo špatulom umiješajte snijeg u čokoladnu smjesu.
4. Pripremljenu smjesu izlijte u plehpo vlastitom odabiru kojeg ste obložili papirom za pečenje pa stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C te pacite oko 20 minuta.
5. Napravite čokoladnu ganache kremu: čokoladu nasjeckajte na sitno, a slatko vrhnje zagrijte do točke vrenja. Zagrijano slatko vrhnje prelijte preko čokolade i dobro izmiješajte.
6. Pečenu podlogu izbodite vilicom i prelijte toplom ganache kremom (koja će biti dosta tekuća). Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi pa potom kolač dobro ohladite u hladnjaku i tek onda skinite obruč ako ste ga pekli kao tortu. Poslužite narezano na kocke ili kriške.