Republika Srpske

Dodk najavio pomoć za katolički vrtić i medresu u Banjoj Luci

27.12.2019.
u 19:10

Republika Srpske će podržati banjolučkog muftiji Nusreta Abdibegovića u nastojanjima da se izgradi islamska vjerska škola - medresa u Banjoj Luci, kao i vrtić, koji će otvoriti katolička crkva u tom gradu - najavio je danas lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik.

Najavio je da će izgradnja medrese u Bnajoj Luci biti podržana s 500.000 KM.

Kaže da se o tim ulaganjima, kao i onim za Srpsku pravoslavu crkvu, razgovaralo danas na prijemu, koji je organizirala entitetska predsjednica Žerljka Cvijanović za predstavanike vjerskih zajendica.

Bilo je riječi i o vraćanju imovine vjerskim zajednicama.

Dodik je, nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a, kazao na konferenicji za novinare da je rečeno kako je neophodno uozbiljiti rad Narodne skupštine, kako ne bi bila mjesto kakvo se moglo vidjeti u proteklom razdoblju.

-Vjerujemo da postoji kordinirana aktivnost određenih struktura, jer smo vidjeli neke aktivnosti u RS, Crnoj Gori i Srbiji. Ti centri pokušavaju nemetnuti određenu destabilizaciju. Naravno da ćemo na to snažno odgovoriti u nastojanju da osiguramo normalnost, koja podrazumijeva i prenošenje energije koja se mogla da vidi na mitingu udruženja veterana - dodao je Dodik.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije