Uz domaći pitu s jabukama nikad ne možemo pogriješiti. Recept donosi Moslavačka priča, seosko imanje iz srca Moslavine.
Sastojci:
0,7 kg oštrog brašna
0,3 kg margarina
0,23 kg šećera
prstohvat soli
korica limuna
1 žumanjak
kiselo vrhnje
2 praška za pecivo
2 vanilin šećera
5 kg svježih jabuka
Priprema:
Od navedenih sastojaka zamijesite prhko tijesto rukama i mijesite dok vam se sve ne spoji. Ostavite ga na hladnom 30 minuta, prenosi Dnevno.hr.
Dok se tijesto hladi, naribajte jabuke te ih stavite u cjediljku 10 minuta da puste sok. Iscijeđenim jabukama dodajte oko 4 žlice šećera i cimet. Ohlađeno tijesto podijelite na pola.
Prvu polovicu razvaljajte i stavite u namašćenu i pobrašnjenu posudu za pečenje. Na tijesto stavite punjenje od jabuka te razvaljajte drugu polovicu i njome prekrijte jabuke. Tijesto izbockajte vilicom i stavite ga peći 45 minuta na 180 stupnjeva.