Okus ove štrudle odmah će vas vratiti u djetinjstvo za bakin stol oko kojeg se šire divni mirisi domaće štrudle od jabuka i šljiva. Iskoristite ovaj recept i dopustite si povratak u neke bezbrižnije dane.
broj osoba: 6
priprema: 45 minuta
Sastojci:
za dvije štruce: 2 paketa gotovog lisnatog tijesta (2 x 250 g),
20 većih šljiva, veća kiselija jabuka,
2 žlice šećera,
vanilin šećer,
2 žlice krušnih mrvica,
naribana korica od limuna,
malo cimeta,
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Jabuke i šljive očistite, narežite na kockice pa pomiješajte sa svim sastojcima za nadjev. Nadjev stavite uz dužu stranu lisnatog tijesta, otprilike 7 cm od ruba, pa zarolajte. Spoj stisnite prstima da se tijesto ne bi rastvorilo tijekom pečenja. Krajeve zavrnite prema gore. Stavite u lim na papir za pečenje. Isto ponovite s drugim komadom lisnatog tijesta. Nožem zarežite vrh tijesta za izlazak pare svakih 2,5 cm. Ujedno pomaže pri kasnijem rezanju porcija. Pecite na 200°C 25 minuta ili dok ne porumeni. Prije posluživanja pospite šećerom u prahu.