Sladoled je definitivno omiljeni ljetni desert , a ako vam je toliko vruće da vam se ne da ni do trgovine, vrlo lako možete i sami napraviti tu osvježavajuću poslasticu.
Domaći sladoled već odavno nije nešto komplicirano, ne trebaju nam posebni aparati ni kalupi, tek malo dobre volje, mašte i slobodnog vremena za izradu fine slastice, piše Zadovoljna.hr.
Još je zabavnije ako se u pripremu uključe i najmlađi pa se izrada domaćeg sladoleda može pretvoriti u odlično iskustvo i ljetnu aktivnost za cijelu obitelj. Veliki je bonus krajnji rezultat – domaći sladoled pun okusa, tako osvježavajuć i savršen za vruće ljetne dane.
Sladoled od grčkog jogurta i bobičastog voća – sastojci
- 500 grama grčkog jogurta
- 50 grama borovnica
- 50 grama malina
- 50 grama kupina
- Med ili zaslađivač po želji, količina po želji
- Malo ekstrakta vanilije
- po želji: granola, komadići čokolade
Napomena: ne morate koristiti sve navedeno voće, a uvijek možete dodati i neko drugo
Sladoled od grčkog jogurta i bobičastog voća – priprema
- U zdjeli srednje veličine pomiješajte sve sastojke. Voće možete pažljivo umiješati na kraju, a možete ga i zgnječiti u pire pa tako umiješati i dobiti sladoled ružičaste boje.
- Kalup po želji – kalup za muffine, kalup za kruh ili manji kvadratni protvan, prekrijte prozirnom folijom i ravnomjerno izlijte smjesu, prekrijte folijom i zamrznite na 35-45 minuta. Ako želite, prije prekrivanja folijom možete posuti granolom, komadićima čokolade ili s još voća
- Izvadite iz zamrzivača svoj sladoled, smjesa će još biti dovoljno mekana da kroz foliju nabodete štapiće za sladoled, štapiće za ražnjiće ili čak slamke i vratite u zamrzivač na tri sata.
- Izvadite iz zamrzivača i skinite foliju. Ako ste radili u kalupu za kruh, jednostavno narežite sladoled i to je to – možete uživati u ukusnom domaćem voćnom sladoledu. Iz kalupa za mufiine samo vadite jedan po jedan sladoled.