Davor Bunoza

Drugi put, osim europskog, za BiH ne postoji

Davor Bunoza
Ministarstvo pravde BiH
23.10.2024.
u 14:19

Ministar Bunoza izrazio je nadu da će iduće godine na Forumu razgovarati o otvorenim Poglavljima 23 i 24,

Danas je u Sarajevu ministar pravde BiH, Davor Bunoza iznio uvodne riječi na otvaranju osmog po redu Pravosudnog foruma za Bosnu i Hercegovinu koji je posvećen ulozi najviših sudova i Ustavnog suda BiH u harmonizaciji sudske prakse u procesuiranju predmeta organiziranog kriminala i korupcije. U svom izlaganju, ministar Bunoza je kronološki izložio rezultate koje je ostvarila BiH, a koji su rezultirali otvaranjem pristupnih pregovora sa EU posebno naglašavajući rezultate i zalaganja pravosudnih institucija, prije sveg Tužiteljstva BiH i Suda BiH. Sukladno današnjoj temi Foruma, Izmjenama i dopunama Zakona o VSTV-u i Zakona o sprečavanju sukoba interesa na razini institucija BiH, kojim se pronašao način provjere imovine i financijskih interesa nositelja pravosudnih funkcijala, ali i nositelja javnih funkcija na razini institucija BiH, ministar Bunoza smatra pozitivnim i konkretnim iskorakom u borbi protiv korupcije jer su u „borbu“ krenuli upravo od sebe.

Nadalje, sudionici su upoznati da Ministarstvo pravde BiH u narednim danima treba da zaključi Sporazum sa EUROJUST-om, kojim će se pomoći tužiteljima u borbi protiv organiziranog kriminala. Na kraju svog izlaganja, ministar Bunoza izrazio je nadu da će iduće godine na Forumu razgovarati o otvorenim Poglavljima 23 i 24, a što bi značilo da Bosna i Hercegovina napreduje na europskom putu, jer drugi put za Bosnu i Hercegovinu ne postoji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije