spas od vrućina

Evo na koju biste temperaturu trebali podesiti klima uređaj kako on ne bi bio opasan po zdravlje

01.07.2024.
u 12:31

Pridržavanje ovih savjeta ne samo da će vam omogućiti ugodan boravak u klimatiziranom prostoru, već će i zaštititi vaše zdravlje tijekom ljetnih vrućina

Korištenje klima uređaja tijekom ljetnih mjeseci može biti spas od vrućina, ali je važno znati kako ih pravilno koristiti kako biste izbjegli zdravstvene probleme. Stručnjaci ističu da razlika između vanjske i unutarnje temperature ne bi smjela prelaziti sedam stupnjeva Celzijusa.

Prevelika razlika u temperaturama može izazvati brojne zdravstvene probleme poput glavobolja, kardiovaskularnih problema, prehlada, problema s disanjem, infekcija, alergija i suhe kože.

Koja je idealna temperatura

Preporučuje se da klima uređaji ljeti budu podešeni na temperaturu između 24 i 27 stupnjeva Celzijusa. Također, važno je redovito čistiti i servisirati klima uređaje kako biste izbjegli rizik od bolesti.

Neodržavanje klima uređaja može dovesti do niza bolesti, uključujući legionarsku bolest, koja je atipična upala pluća uzrokovana bakterijom Legionella pneumophila.

Pridržavanje ovih savjeta ne samo da će vam omogućiti ugodan boravak u klimatiziranom prostoru, već će i zaštititi vaše zdravlje tijekom ljetnih vrućina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?