Ako volite obrok bogatog okusa, ovo je recept za vas!
Škotska jaja su englesko jelo koje se priprema od tvrdo kuhanih jaja omotanih u mljeveno meso sa začinima. Primamljivo, zar ne? Radi se o obroku bogatog okusa, a možete ga jesti i kada se ohladi. Možda ste pogledom na fotografiju pomislili kako je potrebno puno znanja i vremena za pripremu ovog jela, ali donosimo recept koji će vam sve olakšati.
Potrebni sastojci
- 5 velikih jaja, kuhanih i oguljenih
- par žlica nasjeckanog vlasca
- par žlica nasjeckanog peršina
- 280 g mljevenog mesa
- senf
- sol
- papar
- malo naribanog muškatnog oraha
- 45 g brašna
- šalica krušnih mrvica
- ulje za prženje
Priprema:
- Skuhajte 4 jaja.
- Posebnu posudu napunite hladnom vodom.
- Kuhana jaja prebacite u nju da se ohlade.
- Mljeveno meso, vlasac, peršin, senf, sol, papar i muškatni orah stavite u jednu posudu i pomiješajte dobro. Smjesu podijelite u 4 porcije.
- Malo soli, brašno stavite u jednu posudu, a krušne mrvice u drugu.
- U drugom tanjuru istucite jedno jaje.
- Ogulite jaja i dobro ih posušite.
- Svako jaje umotajte u meso.
- Zagrijte ulje za prženje, a svaki komad mesa uvaljajte prvo u smjesu s brašnom, dobro istresite višak te uvaljajte u jaje a potom u krušne mrvice.
- Nježno u ulje stavite komad po komad mesa i pecite dok ono nije gotovo, oko 5-6 minuta.
- Prebacite na kuhinjski papar da se ocijedi.
- Ako ne pojedete sve odjednom, ovaj obrok može stajati i 4 dana u hladnjaku, a možete ga naknadno i podgrijati.