Deseci tisuća hodočasnika sa svih kontinenata na 43. obljetnici u Međugorju, gdje se Gospi molilo za mir

Fra Bože Milić: U ljudskom srcu počinje rat ili počinje mir. Molimo za cijeli svijet

Foto: Radio Mir Međugorje
1/9
27.06.2024.
u 13:51

Brojni hodočasnici iz Hrvatske i BiH te Španjolske, Portugala, Češke, Slovačke, Slovenije, Rumunjske, Francuske, Italije, Njemačke, Poljske, Austrije, Mađarske, Ukrajine, Litve, Irske, Kolumbije, Kostarike, Meksika, SAD-a, Brazila, Koreje, Kine i Novog Zelanda nazočili su 43. obljetnici otkako je šestero vidjelaca posvjedočilo da im se na Podbrdu ukazala Gospa. Cijeli dan, kao i u danima prije obljetnice, mnoštvo župljana i hodočasnika bilo je na svim molitvenim mjestima te redovima za ispovijed, a tijekom dana slavilo se 20 svetih misa. Središnje misno slavlje predslavio je nekadašnji župni vikar u Međugorju, a danas gvardijan Franjevačkog samostana u Tomislavgradu fra Bože Milić. Među koncelebrantima su bili provincijal i vikar Hercegovačke franjevačke provincije fra Jozo Grbeš i fra Miro Šego, međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić i još 364 svećenika. Fra Bože Milić na početku svete mise pozvao je na molitvu za mir u svijetu, za mir u obiteljima, posebno za mir u našim srcima.

Foto: Radio Mir Međugorje

- Mir se nalazi u ljudskom srcu ili ga nema nigdje. U ljudskom srcu počinje rat ili počinje mir. Neka to bude naša molitva večeras. Smijemo Gospodinu preko Blažene Djevice Marije izreći i svoje osobne molitve i potrebe. I to je dobro i zato smo ovdje. Molimo za crkvu, molimo za cijeli svijet… - pozvao je, među ostalim, na početku svete mise fra Bože Milić, koji je kroz svoju propovijed govorio o snazi i važnosti molitve, o čemu nam Gospa govori. - I ove godine okupili smo se oko Kraljice Mira kao što to činimo više od 40 godina. I ove godine želimo se utjecati Njoj, Majci i Kraljici Mira moleći za sebe i za cijeli svijet - kazao je fra Bože Milić dodajući kako Gospa vidi i naše potrebe, svakodnevne obične male stvari, kao i potrebe u posebnim prilikama. Nakon svete mise uslijedilo je zajedničko jednosatno klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu koje se nastavilo u tišini sve do 7 sati ujutro sljedećega dana.

Foto: Radio Mir Međugorje

Inače, kako prenosi Radio Mir Međugorje, vidjelica Ivanka Ivanković Elez imala je redovito godišnje ukazanje ovog 25. lipnja. Prigodom posljednjeg svakodnevnog ukazanja 7. svibnja 1985. Gospa je Ivanki, povjerivši joj posljednju, 10. tajnu, kazala da će tijekom cijelog svog života imati ukazanje jedanput u godini, i to na obljetnicu ukazanja. Tako je bilo i ove godine. - Ukazanje, koje je trajalo šest minuta (18.37 - 18.43) Ivanka je imala u svojoj obiteljskoj kući. Ukazanju je nazočila samo Ivankina obitelj. Nakon ukazanja vidjelica Ivanka je rekla: - Gospa je dala sljedeću poruku: "Djeco moja, molite, molite, molite. Primite moj majčinski blagoslov!" - prenosi Radio Mir Međugorje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?