Nema boljeg mirisa i okusa od svježe pečenog domaćeg kruha, ali mnogi se ne odlučuju na ovaj poduhvat jer smatraju da priprema kruha zahtjeva puno vremena i truda. Pružite priliku ovom receptu s kojim ćete dobiti četiri štruce kruha s mekanim tijestom i hrskavom koricom, a trik je posuda s vodom u pećnici tijekom pečenja kruha.
Sastojci
- 420 g brašna
- 300 ml tople vode
- 1 vrećica suhog kvasca
- 1 žlica šećera
- 1 žličica soli
Recept za domaći kruh
Korak 1
Zamijesite tijesto
U toplu vodu dodajte kvasac, šećer i sol. Dobro promiješajte da se sastojci sjedine pa postepeno dodajte brašno. Tijesto treba biti ljepljivo i mekano. Pokrijte i ostavite da odstoji 40 minuta.
Korak 2
Premijesite
Tijesto prebacite na pobrašnjenu površinu i kratko premijesite. Podijelite na 4 dijela i svaki oblikujte u štrucu. Stavite na pleh obložen papirom za pečenje i pokrijte pa ostavite da odstoji 20 minuta.
Korak 3
Pecite
Zarežite po sredini, premažite vodom i pospite brašnom. Na dno pećnice stavite posudu s vodom, a pleh na rešetku. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 35 minuta.