Dan općine Domaljevac-Šamac

Hrvatski se narod, bez obzira na to s koje se strane Save nalazi, treba uvijek držati zajedno

storyeditor/2024-07-24/bbbb.png
25.07.2024.
u 17:36

U povodu Dana općine Domaljevac-Šamac, 26. srpnja, jučer je održana svečana sjednica Općinskoga vijeća, a među brojnim gostima bilo je i izaslanstvo Vlade RH

U sklopu višednevnih sadržaja obilježavanja Dana općine Domaljevac-Šamac održana je svečana sjednica Općinskoga vijeća kojoj je prethodilo polaganje vijenaca i paljenje svijeća uz spomen-obilježje u Domaljevcu podignuto u znak trajnog sjećanja na poginule branitelje 104. brigade HVO-a. Nakon što su brojna izaslanstva položila vijence, župnik župe sv. Ane Domaljevac fra Anto Pušeljić izmolio je opijelo za pokojne branitelje, piše Večernji list BiH.

Vodoopskrba, prometnice...

Svečanu sjednicu Općinskoga vijeća u povodu 26. srpnja, Dana općine, otvorio je predsjednik OV-a Miroslav Piljić. Proveo je nazočne kroz povijest općine te istaknuo njezine potencijale. Među gostima su, uz ostale, bili izaslanik potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane Ivana Anušića general-bojnik Željko Živanović, v. d. župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić, konzul RH u Tuzli Ivan Bandić, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Slavko Matić i izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH Ilija Ilić, predsjednici Skupštine i Vlade Posavske županije Blaž Župarić i Đuro Topić sa zastupnicima i ministrima... Općinski načelnik Stjepan Piljić podsjetio je na urađeno u protekloj godini te naglasio prioritete Općine.

- Ovo je mala općina velike ljepote u kojoj smo od njezina prošlog rođendana dosta uradili. Nastavili smo sa širenjem vodovodne mreže, dovršili fazu Centar 2, uskoro krećemo prema Grebnicama i Baziku. Pružili smo 20 km vodovodne mreže za oko 500 stanovnika, što je značajan uspjeh. Nabavili smo i mini bager za naše komunalno poduzeće, tako da se može sada širiti i sekundarna mreža. Radili smo na uređenju cestovne infrastrukture, uradili drugu fazu zacjeljenja kanala Jadrice, odobren nam je projekt za nastavak uređenja kanalske mreže. Vodeći računa o graničnom prijelazu, asfaltirali smo novih 2000 m2 parkirališnoga prostora, sanirana je zgrada na carinskom terminalu. Pri kraju je i projekt sanacije savskog nasipa. Do kraja godine očekujemo i sanaciju Ulice sv. Ane, rekonstrukciju kapele u Grebnicama, izgradnju pješačke staze u Ulici 104. brigade u Domaljevcu, izgradnju parkirališta Doma zdravlja - kazao je načelnik Piljić te zahvalio svim institucijama koje im pomažu u projektima.

Čestitke najmlađoj općini PŽ-a za njezin dan uputio je, uime Vlade i Skupštine PŽ-a, premijer Đuro Topić.

- Drago mi je da Posavska županija preko pomoći Općini kroz infrastrukturne projekte, prvenstveno cestama i projektima unaprjeđenja vodovodne mreže te opremanja komunalnog društva, daje doprinos razvoju ove lokalne zajednice. Želimo da kvaliteta života koja se ogleda u sustavu zdravstva, obrazovanja, socijalne zaštite, sigurnosti prostora i civilne zaštite bude jednako razvijena na cijelom teritoriju županije, dakle i na području ove općine, na dobrobit, prije svega, njezinih stanovnika - naglasio je Topić. V. d. župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić naglasio je povezanost Slavonije i Posavine pa se, dodao je, ne osjeća kao gost. - Naše veze sežu još iz djetinjstva pa preko Domovinskog rata, isto tako i u vrijeme moga prethodnika, danas ministra Anušića, a, evo, danas i mene. Zajedno smo u svemu jer se hrvatski narod, bez obzira na to s koje je strane Save, treba držati zajedno - poručio je Lukić i obećao nastavljanje potpore toj posavskoj općini.

Postavljeni ciljevi

U nadahnutu govoru Dan općine čestitao je i izaslanik potpredsjednika Vlade RH Anušića general-bojnik Željko Živanović.

- Važno je da ostanemo zajedno i ujedinjeni u ostvarenju svih postavljenih ciljeva, osobito u projektima koji uključuju mlade, a potpora Vlade RH neće izostati, osobito Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH - kazao je u Domaljevcu general-bojnik Živanović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?