Dolaskom toplijih dana sve nam se manje vremena provodi u kuhinji, a mnogi ljudi složit će se s tim da ni apetit nije prevelik. Zato biramo salate, lagano meso i umake - jela koja su brzo gotova.
Portal Martha Stewart donosi recept za umak koji možete jesti uz tjesteninu ili rižu, a ne kuha se!
Sastojci koji su vam potrebni:
Pola kile narezanih rajčica srednje veličine
Pola šalice maslinovog ulja
2 režnja češnjaka
2 konzerve tune u ulju
1/4 šalice parmezana
1/4 šalice svježeg bosiljka
1 žličica vinskog octa
Sol
Tjestenina po izboru, preporučuju se špageti
Priprema:
U veliku zdjelu dodajte rajčicu, ulje, češnjak, bosiljak, ocat i sol. Sve promiješajte i ostavite da malo odstoji. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu i ostavite 1/4 šalice vode u kojoj se kuhala za kasnije.
Tjesteninu dodajte u zdjelu s rajčicom, pridružite im tunu, parmezan i još malo maslinovog ulja.
Sve dobro izmiješajte, dodajte vodu u kojoj se kuhala tjestenina kako biste zagustili umak i dobili kremastu teksturu.
Pospite s još malo parmezana.