Nakon blagdana obično preostane starog kruha, kojeg možeš iskoristi za pripremu pohanog kruha, pizzeta, ali i slatkog složenca za cijelu obitelj.
Gastro.24sata.hr prenosi osnovni recept, a ti ga slobodno prilagodi svom ukusu i onome što imaš u hladnjaku ili smočnici.
Po želji dodaj svježe voće, rumom natopljene grožđice, omiljeni džem, orašaste plodove ili dodatno zamiriši kuću začinima poput kardamoma, anisa ili klinčića.
Sastojci:
500 g bijelog kruha
3 velika jaja
600 ml mlijeka
60 g šećera
2 žličice ekstrakta vanilije
1 žličica cimeta
Prstohvat soli
Priprema:
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Duboku posudu premaži maslacem.
Kruh nareži na kockice veličine dva do tri centimetra.
Umuti jaja s mlijekom, šećerom, soli, ekstraktom i cimetom.
Ubaci kockice kruha pa promiješaj špatulom.
Prebaci natopljeni kruh u posudu za pečenje i pokrij aluminijskom folijom.
Peci pola sata, makni foliju pa peci još 20-ak minuta.
Pusti da odstoji 15-ak minuta, pospi šećerom u prahu i posluži.
U slast!