IDEALNA ZA SLATKOLJUPCE

Isprobajte recept za brzu i preukusnu čokoladnu tortu od sastojaka koje sigurno imate u kuhinji

Instagram
07.08.2023.
u 08:13

Sve namirnice zasigurno već imate u kuhinji pa se možete odmah "baciti" na pripremu i onda uživati u ovoj čokoladnoj poslastici

Ako želite ekstra dozu slatkog i čokoladnog ideju ima Anita Bubalo Jambrović s Instagram-profila Mamine slatke brige, koja e podijelila recept za brzu čokoladnu tortu koja je gotova za tren. Super je stvar gotovo sve namirnice zasigurno već imate u kuhinji pa se možete odmah "baciti" na pripremu i onda uživati u ovoj čokoladnoj poslastici, piše Diva.hr.

diva.vecernji.hr

Foto:  Instagram @mamineslatkebrige

Sastojci za biskvit

  • 2 žlice kakaa
  • 2 čaše tekućeg jogurta (onaj od 180 g)
  • 2 žličice sode
  • 2 čaše šećera
  • 2 čaše oštrog brašna (može i glatko brašno, isto ispadne dobar biskvit)

Po želji dodatno za biskvit nakon pečenja

  • sok 1 naranče

Čokoladni preljev

  • 500 ml slatkog vrhnja za šlag
  • 250 g čokolade za kuhanje
  • po želji: korica 1 naranče

diva.vecernji.hr

Foto:  Instagram @mamineslatkebrige

Priprema

  • pećnicu zagrijte na 200°C.
  • sve sastojke za biskvit izmiksajte ili izmiješajte pjenjačom u jednoj posudi.
  • smjesu izlijte u kalup za torte promjera 24 cm te stavite peći oko 20-25 minuta, zavisno od pećnice. Najbolje da provjerite čačkalicom ili nožićem, ako izlaze suhi, gotovo je.
  • pečenu toplu tortu, ako želite, možete preliti sokom jedne naranče za dodatan okus
  • preljev pripremite tako da slatko vrhnje za šlag zagrijete do vrenja, maknete ga s vatre pa u njega umiješate čokoladu i ako želite, koricu naranče
  • miješajte dok ne dobijete glatku kremu pa prelijte preko još tople torte koju ste ostavili u kalupu jer će biti tekuće
  • tortu prvo ohladite na sobnoj temperaturi pa je kasnije premjestite u hladnjak za brže hlađenje 
  • tek kasnije, kada se krema stegnula, maknite stranice kalupa
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije