NAKON ODLASKA RADIĆA

Ivan Penava većinom glasova izabran za šefa stranke

Neva Zganec/PIXSELL
31.08.2024.
u 12:37

Od 103 izabrana delegata u stranci, njih 64 izabralo je Penavu nasuprot Mariju Radiću koji je zajedno sa svojim pristašama napustio dvoranu prije glasovanja

Ivan Penava izabran je za starog-novog šefa Domovinskog pokreta, u burnom raspletu sukoba koji je trajao u stranci već više tjedana. Od 103 izabrana delegata u stranci, njih 64 izabralo je Penavu nasuprot Mariju Radiću koji je zajedno sa svojim pristašama napustio dvoranu prije glasovanja. Nakon što je glasovanje i održano, Penava je dao izjave za medije. 

Njegov zamjenik Stipo Mlinarić Ćipe poručio je kako je sve održano po statutu i zakonu, najavljujući kako stranka kreće s pripremama za lokalne izbore. Dostojanstvo je sačuvano, poručio je Ćipe, dodajući kako i poraženima pružaju ruku pomirenja, a DP potvrđuje da je stranka čestitih ljudi, a ne tajkunska stranka.

- Poraženima poručujem, imaju pravo da se ljute, ali ih pozivam u Domovinski pokret, uvijek su dobrodošli. Nema prijetnji i osvete kako su oni pokušali pokazati - kazao je, dok je Penava kazao kako je ''situacija cijelo vrijeme bila pod kontrolom''. 

- Svi su bili apsolutno na strani pobjedničkog Domovinskog pokreta. Ovime danas DP raspolaže ono što nam je plan i program za budući period. Ovdje se radilo o borbi jedne ideološke struje protiv tehnomenadžera i pokušaja upravljanja strankom. To je scenarij koji je meni bio otprije poznat, vidjeli smo to u drugim strankama. Pred nama su vrlo veliki izazovi, i ostvarivanje obećanja, ali i zahtjevni procesi jačanja organizacije na terenu - kazao je. Novinari su Penavu pitali i što se događalo na glasovanju.

- Svašta ste slušali od Radića posljednjih dana. Sada nam je poruka nakon svih video uradaka i kaznenih prijava - nije se dozvolilo. Prije dva dana je bio problem tajno glasovanje. Radić je cijelo vrijeme bio sam. Cijelo vrijeme je pokušavao prodati priču kako je Domovinski pokret uz njega, a znao je da nije sve pod kontrolom. Izašli su van jer su osjetili da će izgubiti izbore. Domovinski pokret je stranka koja čvrsto ima dvije noge na zemlji - poručio je.

Na pitanje je li ovo raskol Domovinskog pokreta, Penava je poručio kako se to previše ''gleda iz crnog kuta'', dodajući kako pobjednički tabor ima 25 glasova više, od ukupno 103.

- Pobjeda je 64-39, to je jasna poruka o svemu što mi pričamo. Za mene nije sporno članstvo Marija Radića, sve pozivam da ostane sve kako treba i da nastavimo graditi stranku. Svi su dobrodošli - poručio je. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije