mostar

Izrada pravilnika o nagradama u područjima znanosti u BiH

znanost
24.05.2016.
u 16:03

Vijeće za znanost Bosne i Hercegovine na sjednici održanoj na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru usvojilo je Upute o metodološkim okvirima i principima za izradu pravilnika o nagradama u područjima znanosti u BiH za uspjehe na međunarodnom planu: o osnovnim elementima, sadržaju, obliku i načinu rada znanstveno-istraživačkog informacijskog sustava, o statističkom praćenju stanja znanosti i tehnologije te preporuke o sudjelovanju Bosne i Hercegovine u programima Europske unije.

Kako je priopćeno iz Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. predsjednik Vijeća za znanost Bosne i Hercegovine prof. dr. Senadin Lavić posebno važnim istaknuo je pravilnik o nagradama iz područja znanosti.

- Riječ je o pravilniku kojim se definira na koji način će Vijeće nagraditi znanstvenike iz BiH ako na međunarodnom planu postignu važno znanstveno otkriće -  rekao je Lavić.

Zahvalio je dekanu Filozofskog Fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoranu Tomiću na suradnji i novim prijedlozima. 

- Na prijedlog dr. Tomića smo došli do razvoja koncepta znanstvenog skupa pod naslovom - Europske perspektive znanosti Bosne i Hercegovine što smatramo iznimno važnim - rekao je Lavić.  

Znanstveni skup „Europske perspektive znanosti Bosne i Hercegovine“ bit će održan u Sarajevu tijekom studenoga ove godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije