Zobeni keksi bogati su vlaknima te zbog toga odlični za probavu i zdravlje srca, a zbog cimeta koji je odličan antioksidans, smanjit ćete si šanse za dijebetes, piše Ordinacija.hr.
Osim što je odlična slastica za hladne zimske dane, keksima sa zobenim pahuljicama i cimetom činite uslugu svom tijelu jer mu nudite zdravu verziju grickalica, navodi healthdigezt.com.
Sastojci:
- 2 jaja
- 3 šalice zobenih pahuljica
- 1,5 šalica brašna
- 1 omekšali maslac
- smeđi šećer
- 1 žličica praška od stevije
- ekstrakt vanilije
- 1 žličica sode bikarbone
- 1 žličica cimeta
- pola žličice praška za pecivo
- pola žličice soli
Piprema:
U veliku posudu spojite smeđi šećer, steviju i maslac te dodajte jaja i ekstrakt vanilije.
U drugu posudu umiješajte brašno, cimet, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol te tu smjesu postepeno dodajte smjesi s maslacem. Naposljetku dodajte i zobene pahuljice.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva te na lim prekriven papirom za pečenje, žlicom oblikujte kekse.
Pecite 10 do 12 minuta dok keksi ne postanu zlatni te ih izvadite i ostavite da se ohlade.
U kekse možete dodati komadiće tamne čokolade, grožđice ili pak mrvljene bademe.
Dobar tek!