Stari, dobro poznati okus iz bakine kuhinje, u malo modernijoj izvedbi nama jako drage gastroblogerice Tatjane Miletić s bloga MyTastyPot. Pripremite ih već danas, nećete požaliti!
Domaće kiflice Sastojci (za 2 lima za pečenje):
100 ml mlijeka
100 ml vode
1/2 paketića svježeg kvasca
30 g šećera
550 g brašna + 100 g tijekom miješanja
1 jaje
1 žumanjak
40 ml ulja
sol
bjelanjak za premazivanje
150 g maslaca
Priprema:
U mlako mlijeko i vodu dodajte kvasac i promiješajte. U brašno sipajte šećer, sol, ulje, jaja pa sve sjedinite kuhačom, a zatim dodajte pripremljeni kvasac. Umijesite tijesto, u koje prilikom miješanja dodajete još brašna.
Gotovo tijesto prekrijte prozirnom folijom i ostavite da nadođe nekih pola sata do 40 minuta. Tijesto premijesite, podijelite na 4 dijela, formirajte kuglice, rastanjite ih i podijelite na 8 dijelova.
U kiflice možete dodati sir po želji. To može biti neki meki sir, feta, cheddar ili bilo koji drugi, to ostavljamo vama da prilagodite svom ukusu.
Formirane kiflice poredajte u lim za pečenje u koji ste prethodno stavili papir za pečenje, prekrijte ih krpom ili folijom i ostavite 15 minuta da još malo narastu.
Premažite ih bjelanjkom, prelijte rastopljenim maslacem (50 g za jedan lim), pospite lan, kim, sezam, i stavite još mali komadić maslaca na svaku kiflicu. Sve isto vrijedi i za drugi lim.
Pecite na 200-220 stupnjeva oko 20 minuta.