Kad se vratio s godišnjeg odmora, nije mogao vjerovati što ga čeka

06.10.2024.
u 21:10

Kad su se on i supruga nakon tri tjedna vratili s odmora, primijetili su nešto sumnjivo u automobilu. Rudolf Meyer, 68-godišnjak iz Rotenburga, doživio je neugodno iznenađenje kada se vratio s odmora na Tajlandu i otkrio da je njegovo vozilo korišteno bez njegovog dopuštenja.  Za njemačke medije ispričao je što se dogodilo kada je svoje vozilo povjerio parking tvrtki Skyway Parking koja se trebala pobrinuti za njegovu sigurnost.

Meyer je na internetu pronašao Skyway Parking, koji se isprva činio pouzdanom tvrtkom, iako je ponekad nailazio na loše kritike na Googleu. Ipak, rezervirao je uslugu parkiranja i platio 115 eura za tri tjedna. “To je stvarno jeftino prema frankfurtskim standardima”, komentirao je Meyer. Prije odlaska dogovorio je susret sa zaposlenikom na terminalu zračne luke u Frankfurtu i predao mu ključeve svog Audija Q5. Skyway Parking reklamirao se kao tvrtka koja nudi osigurana parkirna mjesta nedaleko od poslovnih prostorija tvrtke.

Sumnjivi znakovi na povratku

Nakon tri tjedna Meyer i njegova supruga vratili su se iz Tajlanda. Meyer je unaprijed obavijestio parking službu o svom povratku i dogovorio se sa zaposlenikom koji mu je vratio ključeve vozila izvan terminala.

Međutim, Meyer je odmah primijetio da nešto nije u redu. U spremniku je bilo puno manje goriva nego kad je napustio vozilo, unutrašnjost je bila lijepo očišćena, ali je istovremeno osjetio miris cigareta u automobilu. Prije nego što je vozilo predao djelatniku, fotografirao je brojač kilometara i po povratku ustanovio da sada pokazuje 2662 kilometra više nego prije. Tako je shvatio da je netko koristio njegov auto dok je bio na odmoru u Tajlandu. On i njegova supruga pokušali su kontaktirati Skyway Parking, ali nisu uspjeli. Kasnije su uspjeli stupiti u kontakt s izvršnim direktorom tvrtke, Frankom B., koji se ispričao Meyeru i spomenuo da postoji sigurnosni propust koji je sada popravljen.

Meyer je otkrio da mu je direktor Frank B. rekao da je došlo do “neovlaštene upotrebe vozila”. Kasnije se pokazalo da su i drugi korisnici imali problema, jer su zaposlenici Skyway Parkinga ilegalno koristili automobile svojih klijenata. Zaposlenici odgovorni za ove prekršaje dobili su otkaze bez prethodne najave, a direktor je cijeli incident prijavio policiji. Frank B. ponudio je Meyersu kompenzaciju, ali ne želi da se o tome javno raspravlja. Meyer je potvrdio da još nije dobio konkretnu ponudu za odštetu, no unatoč svemu sretan je što mu je vozilo uopće vraćeno. “Moglo se dogoditi da ostane i bez njega”, rekao je Meyer koji još ne zna gdje mu je vozilo bilo dok je bio na odmoru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije