BOLJA OPCIJA

Kiselo vrhnje možete napraviti vrlo jednostavno kod kuće - trebaju vam 3 sastojka

08.01.2021.
u 14:01

Priprema ne traje dugo, ali trebate se malo strpjeti prije degustacije

U današnje vrijeme sve više ljudi počinje pripremati neke namirnice samostalno kod kuće - od početka do kraja - kako bi izbjegli konzervanse kojih su pune namirnice na policama trgovina, i sve više njih shvaća da priprema kruha, jogurta, keksa, čokolade nije uopće komplicirana, a puno je zdravija opcija. Baš kao navedene namirnice, samostalno možete pripremiti i kiselo vrhnje - treba vam svega tri sastojka! 

Uzmite sljedeće stvari: 

1/4  šalice punomasnog mlijeka 
1 čajnu žlicu destiliranog bijelog octa 
1 šalicu slatkog vrhnja

Priprema: 

Umutite mlijeko i ocat u jednoj zdjeli i ostavite 10 minuta da odstoji. Zatim, u staklenku stavite slatko vrhnje, dodajte mješavinu mlijeka i octa i dobro promiješajte. Prekrijte staklenku - možete koristiti poklopac, ali i kuhinjsku krpu koju ćete stegnuti gumicom. 

Ostavite smjesu da odstoji barem 24 sata na sobnoj temperaturi, a za još bolji rezultat možete ostaviti i 48 sati. Doći će do fermentacije i smjesa će se zgusnuti - i eto kiselog vrhnja! 

Real Simple savjetuje da dobro ohladite vrhnje prije posluživanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije