Jednostavan i brz kolač od keksa koji čini bazu i 2 fila vanilja kreme i čokoladni fil.
Sastojci:
Za bazu:
- 400 g mljevenog keksa,125 g kokosa,175 g nutele,120 ml istopljenog maslaca,100 ml slatke pavlake
- Za fil:
- 1,5 l mlijeka,240 g šećera,4 žumanjaka,130 g kukuruznog škroba,120 g maslaca,1 kašičica ekstrakta vanilije, prstohvat soli,200 g čokolade,
Još: 100 g lješnjaka
Priprema:
Umutite žumanjke, šećer i ekstrakt vanilije, so, kukuruzni škrob, mlijeko (500 ml). Preostalo mlijeko stavite da se kuha, pa dodajte dobijvnu smjesu i kuhajte dok se ne zgusne uz konstantno miješanje. Dodajte maslac i miješajte dok se ne istopi. Podijelite fil na 2 dijela i u jedan dio dodajte istopljenu čokoladu i promiješajte.
Keks, kokos, nutelu, slatku pavlaku i istopljeni maslac dobro sjedinite. U kalup dimenzija 24×24 cm i lijepo utisnite. Ostavite u hladnjaku pola sata da se ohladi.
Stavite prvo žuti fil, pa čokoladni. Lijepo poravnajte, pospite usitnjenim lješnjacima i vratite u hladnjak na još sat vremena.