Postoje mnoga jela-dosjetke, posebice u slatkoj kuhinji, gdje su vrlo važni omjeri. Kako se ne bi sve moralo vagati, obično se doskoči zanimljivim “mjerama”.
Sastojci
2 jaja
200 g šećera
200 ml ulja
200 ml mlijeka
200 g mljevenih oraha
200 g Pšenične krupice
200 g Oštrog brašna
2 naribane jabuke
1 Prašak za pecivo
1 Vanilin šećer
malo ruma
50 g Džema marelica
50 g nasjeckanih oraha
Priprema
1. U odgovarajućoj zdjeli pjenasto izmiješajte jaja, šećer i vanilin šećer. Dodajte ulje, mlijeko, orahe, griz i brašno koje ste pomiješali s praškom za pecivo, piše Coolinarika.
2. Na kraju umiješajte naribane jabuke i rum pa smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen lim (veličine 20×35 cm).
3. Pripremljenu smjesu pecite u pećnici zagrijanoj na 190°C 30 do 35 minuta.
4. Pečeni kolač premažite džemom od marelica i pospite nasjeckanim orasima.