Bundeve su trenutno svima dostupne pa zašto ih ne iskoristiti za ukusnu poslasticu?
Ako niste znali bundeva je odlična je za prehranu jer je prepuna vitamina A, B6, C i E. Ima nizak udio masnoća, a visok željeza, magnezija i dijetalnih vlakana. Isto tako ju možete iskoristiti za pripremu raznih jela ali i poslastica. Za ovu današnju smo sigurni da će vas oduševiti.
Potrebni sastojci:
- 220 g maslaca
- 150 g smeđeg šećera
- 50 g bijelog šećera (po želji malo više)
- 1 jaje
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- 225 g pirea od bundeve
- 270 g brašna
- žličica praška za pecivo
- ½ žličice soli
- ½ manje šalice nasjeckanog oraha
- ½ žličice cimeta
Preljev:
- 55 g maslaca, omekšalog
- 150 g kremastog sira
- 150 g šećera u prahu
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema:
- U velikoj posudi pomiješate maslac i šećer, a kada se povežu dodajte jaje i vaniliju
- Dodajte bundevu smjesi i dobro pomiješajte
- Sad dodajte brašno, cimet, prašak za pecivo i sol te miješajte. Na kraju dodajte orahe i dobro povežite sa smjesom
- Stavite na posudu za pečenje, koju ste obložili papirom za pečenje, okrugle kalupe za kolačiće i u svakog od njih stavite malo smjese
- Pecite oko 10 minuta na 175 Celzijevih stupnjeva
- Izvadite i pustite da se ohlade
- U maloj posudi istucite smjesu za preljev dok ne postane kompaktna
- Premažite kolčiće i pohranite u hladnjak na nekoliko sati prije konzumacije.
Dobar tek!