SARAJEVO

Konaković primio u nastupni posjet veleposlanika Švicarske Derighettija

13.09.2024.
u 14:12

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković primio je u nastupni posjet novoimenovanog veleposlanika Švicarske Konfederacije u BiH Gabriella Derighettija, sa kojim je pored ostalog, razgovarao o dodatnom povećanju robne razmjene.

Konaković je iskazao zadovoljstvo činjenicom da BiH i Švicarska nemaju otvorenih pitanja i da su odnosi dvije državr tradicionalno vrlo dobri i prijateljski.

Zahvalio je što je jačanje suradnje sa državama zapadnog Balkana, a time i BiH, definirano kao jedan od strateških ciljeva u vanjskopolitičkoj strategiji Švicarske.

Iako nije članica Europske unije, Švicarska snažno podržava BiH na putu EU integracija uz pružanje razvojne pomoći u različitim oblastima, od javne uprave, zdravstva i povećanja zaposlenosti, do ekonomije.

- Ekonomski odnosi su stabilni, ali se može naći prostora za dodatno povećanje robne razmjene, što je prvenstveni interes naše države - istaknuo je Konaković.

Veleposlanik Derighetti je iskazao zadovoljstvo što ima priliku predstavljati svoju državu u BiH, i iskazao opredjeljenje za rad na daljnjem povećanju i poboljšanju ukupnih odnosa dvije države.

Razgovarano je o trenutnoj političkoj situaciji u BiH i predstojećim lokalnim izborima u BiH, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću MVP BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije