Kokos-torta s malinama

Kremasta slastica s manje kalorija koju nije problem pripremiti

30.03.2023.
u 15:51

Bliži nam se Uskrs, pa već skupljamo nove recepte za slatke delicije koje će krasiti uskrsni stol i razveseliti cijelu obitelj. Kremasti kolači najdraži su nam izbor, a kad ukusnoj kremi dodamo osvježavajuće voće, nastaju kolači za prste polizati, piše Zadovoljna.hr.

Jedan takav recept s nama je podijelila Milica iz Srbije, food blogerica kojoj je priprema slastica urođeni talent. Njezina kokos-torta s malinama gotova je za tren, a Milica je opisuje kao čistu ljubav na nepcima. Recept možete pronaći u nastavku.

Kokos-torta s malinama – sastojci:

Podloga:

300 g niskokaloričnog mljevenog keksa
2 žlice šećera u prahu
125 g light margarina ili maslaca
13 žlica soka cijeđene naranče

Krema od kokosa:

600 ml vode
2 pudinga od vanilije
6 žlica šećera
50 g bijele čokolade
100 g light margarina ili maslaca
250 g kokosa

Voćni sloj:

200 g malina
5 žlica šećera
100 ml vode
2 žlice gustina

Glazura:

100 g tamne čokolade
4 žlice ulja

Kokos-torta s malinama – priprema:

1. Okrugli kalup obložite papirom za pečenje. Pripremite podlogu od keksa. Možete koristiti bilo koje kekse i samljeti ih u blenderu, a možete kupiti i već mljevene kekse. Pomiješajte sve sastojke, utisnite ih u kalup, poravnajte (čašom) i stavite u hladnjak dok pripremate kremu i voćni sloj.

2. Za voćni sloj u zdjelu stavite 50 ml vode pa dodajte maline i šećer i pričekajte da smjesa zakuha. U 50 ml vode razmutite gustin i ulijte u kipuću smjesu. Vruće maline prelijte preko podloge od keksa i ostavite na sobnoj temperaturi da se malo ohlade, a onda stavite u hladnjak dok pripremate kremu od kokosa.

3. Za kremu od kokosa pomiješajte 500 ml vode i šećer. U ostalih 100 ml vode pomiješajte puding pa sipajte u kipuću vodu sa šećerom. U vrući puding dodajte margarin (ili maslac) i čokoladu pa miješajte do kompaktne teksture.

4. Kremu ostavite da se potpuno ohladi.

5. Ohlađenu kremu razmutite mikserom pa postepeno dodajte kokosovo brašno.

6. Kremu od kokosa rasporedite preko malina pa ostavite preko noći u hladnjaku.

7. Sljedeći dan otopite čokoladu i prelijte je preko torte.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije