opasno dobro

Krumpir s jajetom pečen u soli jedno je od jela koja obožavate na prvu

21.01.2022.
u 09:12

Za ovo jelo najvažnije je da krumpir ostane u kori i bude pečen u krupnoj soli koju nemojte odmah baciti kad budete gotovi s pripremom jer je možete više puta upotrijebiti za pripremu istog jela.

Krumpir s jajetom pečen u soli s tartufom

Sastojci:

krupna morska sol, količina dovoljna da prekrije krumpire

krumpir za pečenje (crveni) podjednake veličine

žumanjci, po jedan za svaki krumpir

bijeli tartuf, 5 grama po osobi

umak demi-glace

Priprema:

Krumpire dobro operite, osušite i poslažite u posudu za pečenje u koju ste stavili krupnu morsku sol - neka sol potpuno prekrije krumpire. Pecite u pećnici na 170 stupnjeva 45 minuta. Izvadite krumpire, malo ih ohladite i zatim izrežite gornji dio kako biste dobili malu kapicu. Izdubite krumpire i u svaki ubacite jedan žumanjak. Pecite u pećnici još 7-8 minuta, izvadite iz pećnice i položite po jedan krumpir na tanjur, na gnijezdo od pire-krumpira koji ste napravili od ostataka dobivenih dubljenjem. Poklopite vrhom koji ste skinuli i prelijte krumpire umakom demi-glace. Na kraju naribajte bijeli tartuf po svakom krumpiru i poslužite dok je još toplo.

 | Autor : Sandra Šimunović/Pixsell Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije