ODLIČAN DORUČAK

Kuhar otkrio najbolji način za pripremu kajgane: Dodajte samo jedan ekstra sastojak

Foto: shutterstock
15.07.2020.
u 07:55

Promjenom samo jednog proizvoda kod pripreme kajgane dobit ćete ukusnije i kremastije jelo.

Doručak je najvažniji obrok u danu. Stoga je važno da on bude nutritivan, ali i ukusan. Jaja su jedan od najpopularnijih doručaka, pogotovo kada se naprave u kajganu, prenosi mirror.co.uk. No većina ljudi radi jednu grešku kod spravljanja kajgane - dodaje mlijeko.

Prema anketi provedenoj na društvenim mrežama Buzzfeeda, 60 posto ljudi u kajganu dodaje mlijeko jer tvrde da tako postignu ‘kremastu teksturu’, ali zapravo postižu suprotno. Mlijeko mijenja okus jaja i čini ih razvodnjenim i gumenim. 

Britanski kuhar otkrio je kako napraviti savršenu kajganu. Umjesto dodavanja mlijeka, chef Dan Joines u kajganu dodaje maslac.

Prvo zagrije maslac na vrućoj tavi, sve dok ne dobije zlatnu boju, a zatim dodaje jaja. Vatru ostavi na srednjoj ili slaboj vatri, dok lagano kuhačom miješa i preklapa jaja, što rezultira kremastom  i ukusnom kajganom, spravljenom u svega nekoliko minuta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?